Koncerti in dogodki

Ni dogodkov

Kdo je Jernej Zoran?

Sem kitarist iz Novega mesta, rojen leta 1973. Kitaro igram približno od leta 1987, zanjo pa me je navdušil moj starejši brat Borut, ki je tudi "kriv", da sem se sploh začel zanimati za glasbo.

Tedaj so bile na gramofonu ves čas plošče Beatlov, Pink Floydov in podobnih ekip. Nekje proti koncu osnovne šole mi je Borut pokazal nekaj osnovnih prijemov, potem pa sem bil ves čas samouk. Leta 1988 sem si v kinu ogledal film "Rattle and Hum" irskih rockerjev U2 in tistega dne sem se odločil, da se poizkusim še v električni kitari. Že čez nekaj mesecev smo s sošolci na ekonomski srednji šoli v Novem mestu ustanovili skupino, ki smo ji nadeli ime Minister Gregor. Ta kvartet je kmalu postal trio, večino skladb pa sem za bend napisal sam. Veliko lokalnih nastopov - to pa je bilo vse. Leta 1991, po koncu srednje šole smo prenehali igrati skupaj.

Tedaj sem bil že precej pod vplivom Hendrixa, Claptona, Satrianija, Jeff Becka, Stevie Ray Vaughana in bluesa na splošno - pa da ne pozabim Gilmourja iz Pink Floydov - ja, to je neizbrisno zaznamovalo moj stil vse do danes.

Po kratkem izletu v komercialno-naravnani skupini Kaja (1991-1992) sem se leta 1992 pridružil domači skupini Madžars, s katero sem igral do leta 1995, ko sem ponovno "pognal" Ministra Gregorja (Miro Tomšič - bobni, Boštjan Jerman - bas), ki pa sem ga leta 1999 "skromno" preimenoval v Jernej Zoran Trio. Taistega leta sem se poizkusil tudi v rockabilly skupini Lucky Cupids (do leta 2000). Pot me je vodila tudi v posavski konec, k skupini Tunke (1998-99).

Trio je zadnjič nastopil leta 2002, že naslednje leto pa sem prvič nastopil z novomeškim Društvom mrtvih pesnikov (DMP). S tem bendom sem posnel album Vojna in mir (2008) in prekrižaril velike in majhne odre po vsej Sloveniji. Septembra 2009 sem zaradi kreativnih razhajanj iz benda izstopil. Odločil sem se, da svojo glasbeno pot nadaljujem sam. V letu 2010 sem tako začel snovati svoj novi avtorski projekt, ki tokrat ne bo zgolj instrumentalni, ampak tudi vokalno obarvan. Spomladi 2011 se torej obeta prvi single, in sicer komad z naslovom "Tisočletja".

Leta 2011 sem izdal še singel "Poljubi me" - tudi ta se je odlično prijel na radijskih postajah. Do januarja 2012 sem posnel gradivo za drugi samostojni album "STRATOSFERA", ki je maja 2012 izšel pri založbi Menart. Izid sem pospremil s singlom "Vegas". Odločil sem se tudi, da glasbo predstavim v živo. Na koncertih me tako spremlja zasedba MINISTRSTVO RESNICE (Lara Poreber: vokal / Jernej Šuštaršič: klaviature / Sebastjan Podlesnik / Miha Recelj: bobni).

V začetku leta 2013 sem izdal predelavo komada "Kisik", ki sem ga posnel še z DMP-ji za album "Vojna in mir".

Nadaljujem s koncertnimi nastopi, predstavitvami na radijskih in televizijskih postajah ter v medijih, obetajo pa se tudi že čisto novi komadi. :-)